ALKALINE
 

PH-niveaus, misschien heb je er al van gehoord tijdens scheikunde op school of wanneer je het zwembad inging. Omdat 70% van ons lichaam uit water bestaat, spelen de pH-niveaus van ons lichaamswater (bloed en specifieke gebieden in onze organen) een grote rol bij onze gezondheid. 

 

Ons lichaam reguleert van nature de pH-niveaus, maar werkt extreem hard om een gezond pH-niveau te handhaven. Een alkalisch dieet helpt ons lichaam om de pH-niveaus van de vloeistoffen en weefsels in balans te brengen. Een uitgebalanceerde pH vermindert de mortaliteit en morbiditeit van verschillende aandoeningen en chronische ziekten. Alkalisch voedsel omvat: groenten, fruit, sommige noten en peulvruchten. Onderzoek heeft aangetoond dat het het beste is om voedsel en dranken te consumeren met een balans tussen een 70-80% alkalische en 20-30% zure verhouding.

 

Hieronder zijn vier voordelen van het eten van alkalisch voedsel:

 

#1   Verlaagt ontsteking en chronische pijn

Verschillende studies hebben aangetoond dat een chronische blootstelling aan niet-alkalische voeding, een directe correlatie heeft met chronische rugpijn, hoofdpijn, artritis, spierspasmen, gewrichtspijn en ontsteking.

#2   Beschermt botten en spiermassa

Alkalisch voedsel helpt de minerale verhoudingen in balans te brengen die verantwoordelijk zijn voor het behoud van droge spiermassa en het opbouwen van botten, waaronder magnesium, fosfaat en calcium. Alkalisch voedsel bevordert ook de productie van groeihormoon en de absorptie van vitamine D.

#3   Verbetert het immuunsysteem en de bescherming van kanker

Vanwege de verbeterde verhouding en opname van mineralen hoeft het lichaam geen concessies te doen aan vitamineabsorptie als gevolg van compensatie voor mineraal gebrek. Verder is er door onderzoekers geconstateerd dat er een hogere kans is op het afsterven van kanker door cellen in alkalische omgevingen.

#4   Een gezond gewicht handhaven

Een alkalisch dieet leidt tot verlaagde leptine niveaus en ontstekingen, die de honger en de vetverbrandende vermogens van het lichaam beïnvloeden. Dat is waarom we soms niet afvallen, ook al is onze calorie-inname lager dan onze dagelijkse behoefte. Of we verliezen meer gewicht wanneer we bijvoorbeeld 1600 kcal voedsel aan alkalisch evenwicht eten eten, vergeleken met 1600 kcal aan zure voedingsmiddelen.

Een goede gezondheid is de basis, eet daarom alkalisch!

The Earth Bowl | door Cory Nunn

© 2019 by PHOOD Inc.